این كتاب به بررسی تطبیقی آزادیها، امتیازها، محدودیتها، جرایم، كیفرها و نظام دادرسی دو كشور ایران و آمریكا میپردازد.
مطبوعات در طول تاریخ بشر، به عنوان ركن چهارم دموكراسی، همواره یكی از زمینههای چالشبرانگیز در بحث افكار عمومی و پاسخگو كردن مسوولان در قبال نیازهای عمومی و جامعه بودهاند.
در این میان علیرغم پیشرفت فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی، هر چند دگرگونیهای بسیاری در شیوه اطلاعرسانی و انتشار نشریات ایجاد شده، اما این تحولات هیچگاه موجب كاهش نقش این رسانه در اطلاعرسانی به جامعه و مخاطبان نشده است.
در این كتاب می خوانیم : مطبوعات بنابر رسالت خود و اهدافی كه دارند، هم در قانون اساسی و هم در قانون مطبوعات دارای حقوقی هستند. بخصوص با افزایش تعداد روزنامهها و مجلهها در دوران پس از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و نیز گوناگونی بینشهای اجتماعی و فرهنگی نشریات، شرایط مساعدتری برای فضای عمومی مطلوب فعالیتهای مطبوعاتی فراهم شده كه تحت تأثیر این شرایط توجه به تحكیم و تقویت قانون برای حفظ و حراست از آزادی مطبوعات و نیز حدود و حقوق آن فزونی یافته است. بنابراین آزادی در حوزه مطبوعات باید در راستای سیاستها و اهداف آنها باشد و كاركرد مطبوعات به عنوان رسانه عمومی در جامعه مدنظر قرار گیرد.
نویسنده این كتاب با بررسی حقوق نشریات در جمهوری اسلامی ایران و تطبیق آن با حقوق نشریات در ایالات متحده آمریكا، پنجره تازهای را در این حوزه می گشاید.
كتاب حقوق مطبوعات در جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریكا در 314 صفحه و شمارگان 2000 نسخه و با قیمت 40 هزار ریال توسط دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها به بازار كتاب عرضه شد.
اطلاع**9131**1717